Teambuilding

Waarom teambuilding met paarden?

Paarden zijn zeer sensitieve dieren. Hun natuur als prooidieren en het leven in kuddeverband, maakt dat ze gevoelig zijn voor relaties, verhoudingen, emoties en intenties. Als een groep mensen de wei in stapt, zoeken de paarden van nature de verbinding op. De manier waarop een persoon zich opstelt tegenover zichzelf, de ander of het team bepaald de mate waarin verbinding mogelijk is. Dat geldt zowel in voor de verbinding binnen het team, met andere teamleden als de verbinding met het paard. Een paard ziet iemands innerlijke toestand immers net zo helder als de uiterlijke verschijning. Een team waarin iedereen er mag zijn, er vertrouwen is en duidelijk leiderschap, dat zijn teams waar paarden een kudde mee willen vormen. Is de communicatie in het team niet helemaal soepel of is er iets anders wat verbinding binnen het team belemmerd, dan zul je dit aan de paarden kunnen merken. Paarden leven in het hier en nu, hebben ze geen dubbele agenda en (ver)oordelen ze niet. Hun reacties zijn puur. Als we werken met paarden biedt het gedrag wat zij vertonen waardevolle feedback over het team als geheel, maar ook over samenwerking en vertrouwen tussen individuele teamleden. De inzichten die de paarden ons geven zijn een voorzet om eens in gesprek te gaan en de start voor verandering.

Hoe gaat het in z`n werk?

Wanneer je als groep bij Revelja aan de slag gaat met de paarden zal er van alles zichtbaar worden. Na afloop van de oefening in de wei zullen we evalueren op basis van de piramide van Lencioni. De verschillende lagen in de piramide gaan over vertrouwen, omgaan met conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid. Wanneer er ergens in deze lagen een belemmering plaatsvindt zal dit het team beperken in de mate waarin ze goed kunnen functioneren.

De belemmeringen die naar boven komen in de oefeningen met het paard zijn vaak vergelijkbaar met belemmeringen die men tegenkomt op de werkvloer. Doordat we op een leuke manier met de paarden bezig zijn biedt dit een veilige en luchtige mogelijkheid om dergelijke situaties eens wat beter te verkennen.

Naast dat we inzicht krijgen in het team als geheel, leren we ook de individuen beter kennen. We eindigen de teambuilding door nog even in te zoomen op de persoonlijke kwaliteiten die elk teamlid heeft ingebracht tijdens de teambuilding.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op

Visie

Goed functionerende teams zijn de bouwstenen voor een succesvol bedrijf en zijn cruciaal voor een prettige werksfeer. Harde confrontaties zijn niet de stijl van Revelja. Dergelijke belemmeringen binnen een team die aan bod komen worden met een open, nieuwsgierige en oordeelvrije houding bespreekbaar gemaakt.

Voor wie?

Teambuilding bij Revelja is niet alleen voor teams uit het bedrijfsleven, denk ook aan sportteams, verenigingen, families of vriendengroepen. Teambuilding bij Revelja is voor elke groep die samen wilt groeien!

Compleet pakket

Op zoek naar een (mid)dag vullend programma? Bij Revelja kun je terecht voor het hele pakket!

Wij hebben mogelijkheden voor een overheerlijke lunch, diner of een gezellige borrel aansluitend aan de teambuilding!

Neem vrijblijvend contact op, wij denken graag met je mee. 

Ervaringen