Coaching met paarden

Rust en veiligheid

Coachen met paarden is voor iedereen geschikt. Er wordt op een rustige en veilige manier met de paarden gewerkt, ervaring met paarden is niet nodig. Alle activiteiten worden naast het paard uitgevoerd, er wordt niet op de paarden gereden. Ook angst voor paarden is geen probleem. Elke coaching sessie wordt persoonlijk afgestemd en zal altijd plaatsvinden op een manier die veilig en prettig is voor zowel de deelnemer als het paard.

Puur, krachtig &
oprecht

Paarden zijn zeer sensitieve dieren. Hun natuur als prooidieren en het leven in kuddeverband, maakt dat ze gevoelig zijn voor relaties, verhoudingen, emoties en intenties. Als een persoon de wei in stapt, zoekt het paard van nature de verbinding op. De manier waarop een persoon zich opstelt tegenover zichzelf en een ander, bepaald de mate waarin verbinding mogelijk is. Een paard ziet iemands innerlijke toestand immers net zo helder als de uiterlijke verschijning. Tevens leven paarden in het hier en nu, hebben ze geen dubbele agenda en (ver)oordelen ze niet. Hun reacties zijn puur. Het gedrag wat een paard vertoond bij het maken van contact met de persoon in coaching, biedt zeer waardevolle informatie.

Het innerlijke
zichtbaar

Het boeit een paard niet of je “negatieve” emoties hebt, zolang het maar erkend wordt. Wanneer jij een innerlijke verandering doormaakt tijdens de sessie met het paard, dan wordt het effect van dat gedrag of van die energie direct gereflecteerd door het gedrag van het paard. Het mooie aan het coachen met paarden is dat pijnlijke details en lange verhalen totaal niet aan de orde hoeven te komen. Het gaat puur om jou, je aanwezigheid, je gevoel en intenties op dat moment.

Nieuwsgierig naar wat de paarden voor jou kunnen betekenen?

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op

Ervaringen